понедельник, 30 ноября 2015 г.

Голодомор 1932-1933 років

26 листопада ми відвідали експозицію "Люди Правди" в Кам'янському історико-культурному заповіднику присвячену Голодомору 1932-1933 років. Ми ще більше дізналися про жахливі події 1932-1933 років. Цього року виповнюється 83 роки з часу цієї страшної трагедії. 
Голодомор — акт геноциду українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932–1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території України та Кубані, переважну більшість населення якої становили українці.
Упродовж десятиліть масове вбивство людей штучним голодом не лише навмисно замовчувалося радянською владою, а й взагалі заборонялося про нього будь-де згадувати.
Ми дізналися про людей, які ризикуючи кар’єрою, свободою або навіть життям, зробили все, щоб зберегти та поширити правдиві відомості про Голодомор. Ці люди за сферою діяльності абсолютно різні – від колгоспного сторожа на Харківщині до Президента Ліги Націй. Але усіх їх об’єднує спільне прагнення – донести до суспільства правду про страшні злочини комуністичної влади. 





Комментариев нет:

Отправить комментарий